maanantai 10. toukokuuta 2010

Sitruuna-marenkipiirakka, ihanan suloisen kirpeän makeaa!!



Sillä aikaa kun kesän ihanat marjat ja hedelmät vasta ovat kasvun alussa ja janoavat vettä, lämpöä, aurinkoa ja pölyttäjiä, voi herkkusuu mutustella ihanan makeaa, kirpeää ja suussasulavaa sitruuna-marenkipiirasta. Onnistuminen on takuuvarmaa ja ohje sikäli ihana, että ainekset ovat melko varmasti jo valmiiksi ja aina kaapissa! Muistahan käyttää vain luomumunia ja luomusitruunaa, sillä molempia tulee paljon. (Tai no ei sitruunaa, mutta itse en halua syödä mitään sitruunan-kuori-lisäaine-piirasta..) Nauti kylmänä!



Raaka-aineet:
POHJA
2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
100 g voita
1 keltuainen
2 rkl kylmää vettä

SITRUUNAKIISSELI
2,25 dl vettä
2,25 dl sokeria
4 rkl vehnäjauhoja
5 keltuaista
1 sitruunan mehu ja kuori raastettuna

MARENKI
6 valkuaista
1,5 dl sokeria

Keittotaito:
Nypi jauhot, sokeri ja rasva sekaisin. Lisää keltuainen. Lisää nopeasti kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja kypsennä pohjaa 200 asteessa 10 min.

Mittaa kiisseliä varten kaikki aineet kattilaan ja keitä kunnes sakenee.
Sekoita koko ajan. Kaada jäähtynyt kiisseli piirakkapohjan päälle.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen koko ajan
vatkaten. Pursota marenkivaahto kiisselin päälle tai levitä lusikan avulla.

Paista 175 asteessa kunnes marenki on saanut hieman väriä. Tässä vaiheessa
kannattaa vahtia uuninluukulla, sillä marenki saa väriä todella nopeasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti