sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Ihana raparperipiirakka



Hennon vihreistä raparperinvarsista saa vaikka mitä, mutta ensimmäiset saavat oikeuden taipua ihanaan piirakkaan. Seuraksi piti tehdä kunnon vaniljakastike, mutta vaniljatanko unohtui, eikä sitä voi millään korvata, joten lähikaupan vaniljakermajäätelö sai toimia tässä oksaalihapon laannuttajana.



Piirakan pohja tehtiin spelttijauhoista ja tattarihiutaleista, eikä valkoista vehnää käytetty lainkaan. Tuloksena erittäin maukas ja ravitseva pohja, jota tulen tekemaan yhä uudelleen ja uudelleen...



Raaka-aineet:

200g voita
2,5 dl sokeria
n. 4 dl spelttijauhoja
n. 2 dl tattarihiutaleita
luomumuna
500g raparperia
3 rkl perunajauhoja

Keittotaito:
Kuori raparperit ja pilko kulhoon. Lisää noin 2dl sokeria ja perunajauhot, sekoita ja anna mehustua. Tee pohja: vatkaa voi ja noin 0,5dl sokeria haarukalla pehmeäksi vaahdoksi, lisää jauhot ja hiutaleet, sekoita. Lopussa kun taikina alkaa muodostua, lisää muna. Lisää jauhoja, kunnes taikinasta saa käsin muodostettua pallon. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan ja lisää mehustuneet raparperit liemineen. Paista 225 asteessa noin puoli tuntia, kunnes reuna näyttää kypsältä ja raparperit on saaneet kauniin kiillon pintaansa. Tarjoa jäähtyneenä vaniljakastikkeen, kermavaahdon tai kermajäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti