tiistai 26. lokakuuta 2010

Intialaistyyppinen kukkakaali-tofukastke ja spelttiä



Riisin vaihtoehdot jatkuvat. Speltti on vaan niin hyvää ja siitä tulee hyvä olo. Niinkuin tästä koko ruoastakin. Maustettu intilaistyyliin, silti lempeästi. Tofusta en liiemmin välitä, mutta kyllä se tässä toimii. Saattaisin käyttää myös halloumia, kotijuustoa tai vain muita kasviksia tai palkokasveja. Hyvää tulee silti!


Raaka-aineet:

keskikokoinen kukkakaali
maustamatonta tofua
1 tlk kookosmaitoa
pari sipulia, selleriä, purjoa yms
3 kynttä valkosipulia
pala inkivääriä
rypsiöljyä
mausteneilikkaa, currya, jeeraa (juustokuminaa), cayennea, mustapippuria, korianterinsiemeniä, kanelia, kurkumaa
spelttiä
lehtipersiljaa

Keittotaito:
Esikeitä kukkakaalia viitisen minuuttia kokonaisena, valuta vedet pois ja leikkaa melko suuriin paloihin. Jauha kaikki mausteet morttelissa hienoksi mausteseokseksi. (Käytä mieluiten aina kokonaisia mausteita.) Laita puolisen desiä rypsiöljyä pannulle ja kuullota mausteseosta muutaman minuutin. Lisää sipulit, sellerit, inkivääri yms. ja kukkakaali ja käytä siitä myös hyvälaatuisia lehtiosia. Lisää kookosmaito, anna hautua miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Sitten huuhdeltu (suolaisuuden vähentämiseksi) ja paloiteltu tofu. Pari minuuttia ja kastike on valmis. Tarjoa keitetyn speltin ja lehtipersiljan kanssa.

Vinkki! Jos teet kastikkeita suuress wokki-pannussa johon ei ole kantta, voit käyttää leivinpaperia kantena! Ota pannun kokoinen pala leivinpaperia, rytistä palloksi ja kastele kylmällä vedellä. Suorista ja laita kevyesti kypsennettävän ruoan päälle. Pitää hyvin kosteuden eikä ruoka pääse kuivumaan liikaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti