Nyt on taas se aika kun silmät sirrillään ihmettelee orastavaa valoa taivaalla, omaa löysyyttä ja kuluneen reilun parin kuukauden possuttelua ruoalla. Joo, on nautittu täysin suullisin kaikesta; joulusta, uudesta vuodesta, blinit, runoilija-tortut, laskiaskermapullat ja kaikki mitä voi. Vaikka kesän raikkaat raaka-aineet vielä odottavat aika kauan, voi oloaan kohentaa herkullisella porkkanaraasteella. Itse kutsun tätä täyttävää, pitkään hyvää energiaa antavaa lounassalaattia puhdistusruoaksi ja teen sitä aina tarpeen vaatiessa. Perusta on mehukkaissa luomuporkkanoissa. Usein käytän seassa myös kaalia. Tällä kertaa lisäsin joukkoon ihanan meheviä luomuveriappelsiineja, jotka ilokseni olivat upean eri värisiä. Tässä juuri piilee luomun idea, tasalaatuisuus ei ole se juttu jos laatu on muuten huippu. Parhaita appelsiineja ever, ostin Hakaniemen torilta. Mukaan käy myös omena, ananas, tai mikä hyvänsä mehukas hedelmä. Jos haluan puhdistua täysvaltaisesti, lisään raastesalaattiin myös kik-herneitä ja auringonkukan siemeniä, ja täysipainoinen ateria on maitolasin kanssa valmis. Ja muistakin sitten kattaa iso lautanen!
torstai 18. helmikuuta 2010
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti