maanantai 1. marraskuuta 2010

Kikhernepataa ja spelttiä



Todellista kaapintyhjennysruokaa. Maistuvaa, lämmittävää, ihanaa. Tästä tulee hyvä olo kaikin puolin. Nopeeta ja edullistakin. Erityisen ravitsevaa runsaan sipulien, tomaatin lykopeenin, papujen ja kikherneiden proteiinien, speltin hyvän hiilihydraatin ja rypsiöljyn ja hampunsiemenien hyvien rasvahappojen ansiosta! Kokeile jo!!

Raaka-aineet:
sipuleita paljon ja erilaisia (puna-, kelta-, salotti- ja valko-)
selleriä, purjoa yms
tomaattia paljon ja erilaisia (kaltattuja tölkissä, pyrettä, tuoreita ja auringon tai uunin kuivattamia)
kikherneitä ja papuja (tölkissä tai kuivattuja, liotettuja ja keitettyjä oman maun mukaan, tässä kikherneitä, valkoisia isoja papuja ja kokonaisia hampunsiemeniä)
rypsiölyä
suolaa, pippuria, persiljaa

Keittotaito:
Hauduttele tomaattikastikepohja öljystä, sipuleista, selleristä, lisää kaltatut purkkitomaatit, pyrettä, mausteet ja lopuksi kikherneet, pavut yms. Tarjoa sellaisenaan, ohran, speltin tai maukkaan leivän kera.

1 kommentti:

  1. Tulin lukijaksesi vaikka ruokaa en osaakaan tehdä. Ja kiitos vinkistä ja näin tehdään!

    Nyt voisit laittaa tänne jotain helppoja reseptejä joita myös Liisa söisi,kiitos!

    Riikka

    VastaaPoista